Monografia Despărțământului Astra Oțelu Roșu

Monografia Despărțământului Astra Oțelu Roșu „20 de ani de activitate astristă la Oțelu Roșueste o sinteză a bogatei activități desfășurată de Despărțământ. .Coordonatorul volumului este prof. Rozina Ghiorghioni, președinte al Despărțământului.

LANSAREA PRIMULUI NUMĂR AL REVISTEI ASTRA OȚELU ROȘU

S-a simţit nevoia ca acţiunile celor implicaţi în promovarea valorilor Astrei în care cred cu ardoare să rămână nu doar ca imagini ce revin mereu in amintire ci şi sub forma unei reviste care să vorbeasca unui public mult mai larg , o revistă care să promoveze cu entuziasm nume,fapte şi locuri dragi, bănăţenii de pe Valea Bistrei. Și astfel a ieșit de sub tipar primul număr “Astra Văii Bistrei”.

„BĂNĂŢEAN SUFLET ALES”

Elevii cercului literar-artistic al Liceului Bănăţean în colaborare cu Reuniunea Culturtal Ştiinţifică ASTRA Oţelu Roşu au stabilit de comun ca pe lângă festivalul de folclor al Văii Bistrei „Bănăţean suflet ales” să apară și o revistă care să vorbească unui public mai larg, o revistă care să promoveze parteneriatele educaționale și proiectele extracurriculare şi extraşcolare ale unităţilor de învăţământ din Valea Bistrei.

CHEMAREA CREDINȚEI – LA PRIMUL NUMĂR

De curând a ieșit de sub lumina tiparului primul număr al revistei religioase a Liceului Bănățean – „CHEMAREA CREDINȚEI” Publicația a fost editată de prof. Popa Maria-Simona la inițiativa și cu sprijinul doamnei director Rozina Ghiorghioni. În paginile revistei cititorii pot afla despre activitățile care s-au desfășurat în anul școlar 2012-2013, cât și evenimentele importante din cursul anului bisericesc.

ARS CULINARIA“- O EXPERIENȚĂ DIN BUCĂTĂRIA PORTUGHEZĂ

Aflată la primul număr, revista “Ars Culinaria” reprezintă concretizarea activităţii desfăşurate de elevii clasei a XI-a domeniul Servicii de la Liceul Bănățean în cadrul proiectului “Experienţă practică de lucru în gastronomia internaţională pentru o tranziţie de la școală la locul de muncă”. Sumarul revistei ne trimite în bucătăria internaţională şi, de asemenea, ne ajută să pătrundem în tainele culturii şi civilizaţiei portugheze – ilustrând şi câteva impresii de călătorie.